- Zolo.md – Distribuitor oficial în Moldova -
Începutul...

   În sătucul englezesc Street, disctrictul Somerset, familia Clark avea în posesie o fermă de animale. Cyrus Clark, fratele mijlociu, a extins afacerea la nivelul unui atelier de  vopsire-vînzare a pieilor şi confecţionare a covoarelor.

   Un bliț de inspirație a definit viitorul de succes. Domina anul 1825, James Clark muncea la tăbăcăria deținută de fratele său mai mare. Aflându-se între mulțimile de covoare și cuverturi din piei de oi, lui James îi veni o idee care peste ceva timp s-a dovedit a fi strălucită. “Cipici!” (cipicii – papuci de lână împletită sau de stofă) exclamă acesta și astfel a fost creat “The Brown Petersburg” (așa au numit frații papucii de casă), iar în scurt timp vânzările medii au început să depășească 1000 de perechi lunar.   Peste câțiva ani, spiritul de pionerat și antreprenorial al fraților a fost răsplătit cu două premii la “Marea Expoziție A Lucrărilor De Industrie A Tuturor Națiunilor” (The Great Exhibition Of The Works Of Industry Of All Nations).  Evenimentul a avut loc în Hyde Park, Londra, cu o prezență medie zilnică de 43.000 de oameni. Expoziția a fost organizată de Prințul Albert pentru a prezenta design și tehnologii industriale moderne.
 
   În 1833, James și Cyrus devin parteneri oficiali și fondatori C&J Clarks. Așa a început o istorie remarcabilă acompaniată de viziune, inovații și invenții; o istorie ce continuă să se îmbogățească și în zilele de azi.
 
Pionieri și Inovatori...
 
   Urmând spiritul de pionierat ale lui Cyrus și James, de-a lungul anilor, am înregistrat mai mult de 100 de brevete.
 
   Atingând  statutul de “primii” mai des decât orice alt nume în industria încălțâmintei, ne găsim autori a nenumărate tehnologii și inovații:
 
* Legendarele cizme de deșert ale lui Nathan Clark lansate în 1950;
 
* Mașina de cusut Crispin - sfârșitul anilor 1860, inventată de William Stephens Clark;
 
* Gama de încălțăminte Hygienic - lansată în 1883, prima linie în lume proiectată pentru potrivirea perfectă a încălțămintei cu forma piciorului;
 
* Tehnologia laser cu care se creează prototipuri 3D din date digitale;
 
* Tehnologia Active Air (amortizare pentru talpă) și succesorul perfecționat Active Air Vent (împrospătarea aerului în regiunea piciorului la fiecare zece pași).
 
Lista continuă, la fel ca și pasiunea noastră pentru inovații și invenții.  

Experți...

   Echipa noastră de designeri este recrutată din cele 4 colțuri ale globului. Ei colectează idei și inspirații atât din capitalele de vogă mondiale cât și stilurile proprii Clarks – 22.000 la număr – depozitate sub atenția și grija arhiviștilor noștri.  

   Creațiile designerilor Clarks au caracter unic ce trec prin pix, foaie și design computerizat. Respectând tradițiile fondatorilor noștri, fiecare stil nou își găsește forma în jurul machetei de lemn sculptată manual - un model tridimensional al piciorului uman pe care se depun rafinamente și finisaje. Acest procedeu și abordare contribuie la crearea încălțămintei frumoase și confortabile.

   Sunt mulți factori care ne poziționează sus pe piața încălțămintei, unul din aceștea ține de politica de produs. Clarks este apreciat și ales pentru echilibrul de aur între practicism și frumusețe. Iată de ce fiecare prototip trece prin 50 de teste în laborator, precum și pe picioare adevărate în situații reale. Numai un design din 3 reușește să corespunde cerințelor noastre și este considerat demn de a purta numele Clarks.

Astăzi...

   În prezent, Clarks este lider mondial după numărul de vânzări a încălțămintei Casual.   Pe parcursul anilor, pornind de la acea zi în care James Clark inventă cipicii și până în prezent, Clarks a cunoscut câteva perioade de stagnare, în special consecințele celui de Al Doilea Război Mondial. Călit de timp, Clarks - a îndurat! Prin ingeniozitate și flexibilitate compania a continuat să atingă noi înălțimi surprinzătoare. Suntem un brand, care își respectă istoria și lecțiile fondatorilor – să iubim ceea ce facem, să creăm cu dragoste și devotament.